Pečeni karfiol

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

1 karfiol (oko 500 gr)
250 ml grčkog jogurta
1 limun

1 kašika maslinovog ulja
1 kašika aleve paprike
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica curryja
so, biber

Priprema:

Karfiol operite i očištite od korijena.

Odvojite lisove i stavte na nauljenu tepsiju.
Umutite maslinovo ulje, jogurt i sok od limun.
Dodajte alevu papriku, bijeli luk u prahu, curry i so i biber po želji.
Karfiol prelijte smjesom od jogurta i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.

Izvor:(domacica.com)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More