Bijeli Egipat

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


Sastojci:


 3 bjelanjka

 4 žlice prženih, krupno mljevenih lješnjaka

 4 žlice šećera

 1 žlica brašna

 Fil:


 0,7dcl mlijeka

 10 žlica šećera

 2 burbon vanilina šećera

 9 žutanjaka

 8 žlica gustina

 80gr. margarina

 200gr. bijele milka cokolade

 1,5dcl vrhnja za šlag

Fil 2:


 3,5dcl vrhnja za šlag

 2 žlice šećera u prahu

 50gr. dukatele (sirnog namaza)

  potrebno jos

 100gr. prženih krupno sjeckani lješnjaka


Priprema:


Za biskvit:


kalup promjera 24 cm, obložiti alu folijom i sipati smjesu.

napraviti tri ovakva biskvita.....(znači sve skupa vam treba 9 bjelanjaka)



Za prvi fil:


zakuhati 0,5 l. mlijeka sa šećerom. u preostalih 0,2 l. umutiti gustin, vaniliju i žutanjke....kad mlijeko prokuha....sipati smjesu i mješati...paziti da ne zagori, kad se zgusne, dodati izlomljenu čokoladu, promješati i skinuti s vatre i ohladiti. u hladno dodati margarin i izrađeno vrhnje za šlag


Za drugi fil:


vrhnje izraditi, dodati šećer i dukatelu.

prvu koru staviti na tacnu, mazati sa trećinom prve kreme, pa sa trećinom druge kreme, posuti sa poprženim lješnjacima....postupak ponoviti još dva puta......meni je ostalo kreme pa sam cijelu tortu premazala s njom.

što se tiče dekoracije....samu  čokoladu istopite u mikrovalnoj...meni je za ovu tortu bilo dosta 200 gr.  čokolade.....istopljenu čoksu tanko razvucite po pek papiru i stavite u hladnjak da se malo stegne.....izvaditi dok nije skroz tvrda i nožem oblikovati željeni oblik, vratiti da se do kraja stegne, i lagano poslije čokoladu odvojiti od papira i ukrašavati s njom....



Izvor:(coolinarika.com)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More