Čoko rozen kocke

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


 Sastojci:

    500 g (1 pakovanje) korica za rozen tortu
    750 ml mleka
    200 g šećera u prahu
    1 vanil šećer
    1 rum šećer ili malo ruma
    125 g čokolade za kuvanje
    40 g gorkog kakao praha
    45 g gustina
    125 g maslaca

Priprema:

600 ml mleka i šećer, zajedno sa vanil i rum šećerom, stavite na ringlu da provri. Za to vreme u 150 ml mleka rastvorite gustin i kakao prah tako da nema grudvica. Maknite mleko sa ringle, u tankom mlazu ulijte smesu i dobro promešajte pa vratite na ringlu na laganu vatru. Skuvajte krem neprestano mešajući žicom, dok se ne zgusne kao puding. Sklonite sa vatre i odmah dodajte čokoladu izlomljenu na kocke, pa mešajte dok se ne otopi. Čim se čokolada otopila dodajte margarin sobne temperature isečen na listiće. Mešajte da se i on otopi. Ostavite kremu da se malo prohladi, a onda filujte korice. Na svaku koricu stavite po 4-5 kašika kreme i poravnajte dugačkim nožem, a na kraju pokrijte providnom folijom, rukama lepo zagladite korice odozgo kako biste ih poravnali i ostavite da se ohladi i stegne barem jedan dan. Ohladjen kolač prelijte čokoladnom glazurom. Secite na kocke tek kad se čokolada bude lepo stegla.

Izvor. omiljenirecepti.blogspot.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More