Brzi kolač s višnjama

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


Sastojci:

    6 jaja
    2 šalice (2 dl)šećera
    4 1/2 šalice brašna
    2 šalice (1.5 dl)ulja
    1 prašak za pecivo
    350 g višanja (očišćene, svježe, smrznute ili iz kompota)
    2 šalice mlijeka

Priprema:

    Prvo izmiksati jaja i šećer dok se šećer rastopi

    U smjesu dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i mlijeko i izmiješati sve dobro metlicom ili kuhačom dok ne dobijete glatku gustu tekućinu

    Pola smjese istresti u namašćenu duboku tepsiju (ovo je smjesa za veliku tepsiju, 30×40 otprilike, )

    Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva da se kratko zapeče, oko 7 minuta

    Izvaditi tepsiju te na smjesu poslagati višnje tako da prekriju dijeli biskvit, zatim istresti drugu polovicu smjese i vratiti u pećnicu

Posluživanje

    Možda će vam se činiti da imate malo smjese, međutim ona jako naraste pa je dovoljno da samo prekrije dno tepsije prva polovica smjese, a druga polovica ako i ne prekrije u potpunosti

    višnje nije problem, u pečenju će se sve izjednačiti i izgledat će vrlo efektno

    Možete i cijelu smjesu istresti odjednom i gore poslagati višnje pa tek tada staviti peći

    Biskvit je vrlo ukusan te je pogodan za raditi i u kalupima za muffine

    Višnje se mogu skuhati i sa pudingom ako želite filovani kolač, ali onda smjesu pecite odjednom, a fil stavljajte ili gore na cijeli biskvit pa šlag na vrh, ili biskvit presijecite nakon pečenja na dvije kore pa između filujte

    Sa ovim biskvitom možete kombinirati bilo koje voće i bilo koji fil po želji!

Uživajte !

Izvor(recept): recepti-kolaci-torte.blogspot.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More