Bajadera torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
  Sastojci:

Kora:

    5 belanaca,
    10 kašika šećera,
    150 g mlevenih oraha,
    2 kašike brašna,

Fil sa keksom:

    300 g mlevenog keksa,
    100 g putera,
    100 g čokolade za kuvanje,
    1 konzerva ananasa (oko 500 g),

Žuti fil:

    1/2 l mleka,
    2 kesice pudinga od vanile,
    5 žumanaca, 100 g putera,
    5 kašika šećera,

Za ukrašavanje:

    1 slatka pavlaka (250 ml)

Priprema:

    Umututite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer i mutite dok masa ne postane gusta. Dodajte u umućena belanca brašno i mlevene orahe, izmešajte sve lagano i sipajte u podmazan pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta.
    Fil sa keksom – natopite keks sa sokom od ananasa, dodajte penasto umućen puter i rastopljenu čokoladu.
    Žuti fil – skuvajte puding sa žumancima i šećerom, kad se prohladi dodajte puter i mutite dok se ne sjedini i masa postane penasta.
    Na pečenu i ohlađenu koru stavite prvo fil sa keksom, preko njega poređajte seckani ananas i odozgo prekrijte sa žutim filom. Umutite šlag od slatke pavlake i ukrasite tortu.

Izvor: kuvajsam.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More