Mačje oči

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 POTREBNO:
Za biskvit:

    6 jaja
    5 žlica šećera
    2 žlice brašna
    2 žlice kakaa
    1/2 praška za pecivo (puna čajna žličica)

Za kremu:

    3 jaja
    12 dag šećera
    20 dag čokolade za kuhanje
    2 vanilin šećera s aromom ruma
    15 dag margarina ili maslaca
    I još: 4 banane

PRIPREMA:

    Za biskvit: odvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati prvo žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodati tada brašno, prašak za pecivo i kakao te dobro sjediniti. Na kraju lagano umiješati posebno istučen snijeg od bjelanjaka. Izliti smjesu na papir za pečenje u velik lim. Peći u pećnici zagrijanoj na 180ºC 20 minuta. Izvaditi iz pećnice pa još vrući biskvit zamotati u roladu zajedno s papirom za pečenje. (radite ovo kuhinjskom rukavicom ili uz pumoć krpe kako se ne biste opekli) Pustiti da se tako zamotan biskvit ohladi.
    Za kremu: miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane pjenasto. Tada masu prebaciti u lončić na paru pa kuhati punih 10 minuta na jakoj pari uz stalno miješanje. Krema se uslijed ovoga neće odmah stvrdnuti ali tako reba biti. Maknuti s pare pa u još vruću kremu dodati čokoladu natrganu na komadiće i miješati dok se sve skupa lijepo ne sjedini. U prohlađenu kremu umiješati posebno izrađen margarin ili maslac.
    Sada roladu odmotati, pažljivo odstraniti papir za pečenje pa sa 2/3 kreme premazati ravnomjerno. Sa svake strane biskvita složiti po 2 banane (ako ste kupili banane koje su jako zakrivljene tada ih prerežite i tako nekako složite da budu u nekom redu jedna iza druge. Za ovo vam je potrebno 4 banane. Postaviti roladu na pladanj tako da zamotana strana bude prema dolje, (prije toga onaj spoj malo ‘zalijepite’ sa manjom količine kreme da se ne razdvaja, premazati ostatkom kreme i rashladiti.

Poslužiti narezano na šnite. Dobar tek!

(recipeci.com)

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More