Schwarzwald torta, kako god ju ukrasite bit će prava ljepotica :)
Sastojci:
Tijesto:
8 žutanjaka
200 g šećera
1 vanilin šećer
100 g maslaca
100 g mljevenih badema
100 g oštrog brašna
3 žlice kakaa u prahu
50 g krušnih mrvica
Pola žličice praška za pecivo
8 bjelanjaka
Nadjev:
2 tegle višanja bez koštica u kompotu
2 žličice šećera
2 žlice gustina
Ostalo:
800 ml slatkog vrhnja
3 vanilin šećera
Priprema:
Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg sa par zrna soli i 3 žlice šećera (oduzeti od 200g). Žumanjke pjenasto istući sa šećerom i vanilin šećerom, zatim smanjiti brzinu pa dodati omekšali maslac. Kad se maslac lijepo spoji u smjesu dodati bademe, brašno sa praškom za pecivo, prosijani kakao i krušne mrvice. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Peći oko 40 minuta na 180 st.C.
Ocijediti višnje. Sok iz kompota skuhati sa šećerom i gustinom. Kad se ohladi u njega dodati višnje. Ostaviti nekoliko komada za ukras na torti.
Slatko vrhnje umutiti sa vanilin šećerom i kremfixom u čvrsti šlag.
Ohlađeni biskvit prerezati na tri dijela. Po želji biskvite poprskati mlijekom i rumom ili višnjevačom.
1.koru, nadjev od višanja, bogato šlaga,
2.kora, bogato šlaga pa 3.kora.
Tortu bogato premazati sa svih strana šlagom te ukrasiti višnjama i čokoladnim strugotinama.
Dobro ohladiti.
Ovo je recept za veliku i visoku tortu, nadam se da će nekom dobro poslužiti ;)
0 komentari:
Objavi komentar