Ćufte u sosu sa rižom

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 SASTOJCI:

    400 g faširanog mesa
    2-3 velike kašike prezla
    pola glavice crvenog luka
    1 česanj bjelog luka
    malo celera
    1 jaje
    so,biber malo vegete
    sos
    1 kasika brašna
    3-4 kasike pirea od paradajza
    1 mrkva
    malo sjeckanog peršuna


PRIPREMA:
U meso staviti prezlu i jaje.
Crveni i bjeli luk zajedno sa celerom samljeti i dodati smjesi koju ćete onda posoliti , pobiberiti i staviti malo vegete. Sve to dobro rukom izmiješati.
Praviti male kuglice koje ćete uvaljati malo u brašno.
Ja ćuftete prvo malo propržim na ulju da bi dobile braun boju.
U drugu šerpu stavim malo maslinovog ulja, dodam kašiku brašna i malo propržim na to dodam pire od paradajza. Isjećem jednu mrkvu isto.
Sad stavljam ćuftete u taj sos da se još oko 20 minuta kuhaju. Možda ćete trebati dodati samo malo vode.
Za prilog predlažemo rižu ili piru. Prijatno!


izvor  : http://domaci-recepti.blogspot.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More