Imunitet: 2 vitaminske bombe koje vas trajno štite

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 U apotekama možete pronaći mnogobrojne proizvode za jačanje imuniteta, ali oni sve više gube na popularnosti i važnosti. To je sasvim razumljivo obzirom da sintetički preparati ne mogu zamijeniti prirodne proizvode koji su lako dostupni i veoma efikasni u liječenju različitih oboljenja. Ukoliko želite ili trebate da poboljšate imunitet, preporučujemo vam sledeća dva prirodna lijeka.

Za djecu
Sastojci:

    100 grama grožđica
    150 grama oraha
    100 grama badema
    kora od dva limuna
    sok od dva limuna
    100 grama suvih kajsija
    100 grama suvih šljiva
    250 – 300 ml meda.

Sameljite orahe, bademe, grožđice i limunovu koru (zadnji sastojak možete i narendati). U mješavinu dodajte sok od dva limuna, izmiješajte i onda dodajte suve šljive i kajsije (i njih je potrebno samljeti). Na kraju, dodajte med i ponovo izmiješajte. Smjesu prespite u teglu i ostavite da odstoji na suhom i tamnom mjestu jedan do dva dana. Nakon toga teglu skladištite u frižideru.
Djeci od tri do pet godina davati jednu kašičicu dnevno (prije bilo kojeg obroka, najbolje prije doručka). Djeci starijoj od pet godina davati dvije kašičice dnevno (obje se daju prije obroka, najbolje prije doručka).

Za odrasle
Sastojci:

    200 grama suvih kajsija
    200 grama suvih šljiva
    200 grama suvih smokvi
    200 grama oraha
    kora jednog limuna
    50 ml konjaka ili rakije
    250 ml meda.

Sameljite suvo voće i limunovu koru (zadnji sastojak možete i narendati), izmiješajte, dodajte konjak ili rakiju i med i ponovo izmiješajte. Smjesu prebacite u teglu i držite na suhom i tamnom mjestu jedan do dva dana. Nakon toga, smjesu skladištite u frižideru. Uzimajte jednu kašiku prije obroka, najbolje prije doručka.

izvor: minimagazin.info
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More