Šargarepa za zimu - prosta kao pasulj

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Bugs Bunny zimnica - tegle pune zdravlja. Priprema je jednostavna i laka, a ukus odličan. 

Sastojci

     šargarepa 5kg
     ren 150-200g svežeg korena ili 200-300g konzerviranog
     šećer 1 šoljica
     so 1 šoljica
     esencija 1 šoljica
     ulje 1l
     konzervans 1 kesica

Sastojci

     šargarepa 5kg
     ren 150-200g svežeg korena ili 200-300g konzerviranog
     šećer 1 šoljica
     so 1 šoljica
     esencija 1 šoljica
     ulje 1l
     konzervans 1 kesica


Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    Šargarepu dobro operite i očistite od kore.

    Ako vam je poznat proizvođač ili je sami uzgajate, ne morate je ljuštiti - dovoljno je da je dobro operete oštrom stranom sunđera.

    Ren, takođe, operite i očistite od kore.

    
    2

    Ren izrendajte sitno ili ga usitnite u blenderu. Umesto svežeg rena možete koristiti već pripremljen kupovni ren.
    3

    U posebnoj posudi pomešajte so, šećer, esenciju, ren i konzervans.

    
    4

    Šargarepu izrendajte krupno ili je usitnite u blenderu.
    5

    U većoj posudi ređajte šargarepu po slojevima, a svaki sloj pospite smesom sa renom.

    Nastavite tako dok ne potrošite i smesu i šargarepu.

    
    6

    Sve zalijte uljem i dobro (ali baš dobro) izmešajte, pokrijte krpom i ostavite da odstoji oko 2-3h. Povremeno promešajte - dovoljno je 2-3 puta.

    
    7

    Nakon toga promešajte smesu još jednom i sipajte u tegle.

    Prilikom sipanja, dobro sabijajte masu da nema vazduha. Kad napunite teglu pritisnite još jednom da bi se na vrhu izdvojila tečnost i potom zatvorite tegle.

     I to bi bilo to - gotovo!





    Napomena
   
    Ova šargarepa je iz moje bašte, tako da je nisam ljuštila.

    Takođe, usitnjena je u blenderu, a koristila sam kupovni ren.

    Ne morate brinuti zbog ove relativno velike količine ulja jer ga ren bukvalno "pojede", tako da se uopšte ne oseti.

izvor : http://www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More