Bugs Bunny zimnica - tegle pune zdravlja. Priprema je jednostavna i laka, a ukus odličan.
Sastojci
šargarepa 5kg
ren 150-200g svežeg korena ili 200-300g konzerviranog
šećer 1 šoljica
so 1 šoljica
esencija 1 šoljica
ulje 1l
konzervans 1 kesica
Sastojci
šargarepa 5kg
ren 150-200g svežeg korena ili 200-300g konzerviranog
šećer 1 šoljica
so 1 šoljica
esencija 1 šoljica
ulje 1l
konzervans 1 kesica
Priprema
Težina:
Jednostavno
1
Šargarepu dobro operite i očistite od kore.
Ako vam je poznat proizvođač ili je sami uzgajate, ne morate je ljuštiti - dovoljno je da je dobro operete oštrom stranom sunđera.
Ren, takođe, operite i očistite od kore.
2
Ren izrendajte sitno ili ga usitnite u blenderu. Umesto svežeg rena možete koristiti već pripremljen kupovni ren.
3
U posebnoj posudi pomešajte so, šećer, esenciju, ren i konzervans.
4
Šargarepu izrendajte krupno ili je usitnite u blenderu.
5
U većoj posudi ređajte šargarepu po slojevima, a svaki sloj pospite smesom sa renom.
Nastavite tako dok ne potrošite i smesu i šargarepu.
6
Sve zalijte uljem i dobro (ali baš dobro) izmešajte, pokrijte krpom i ostavite da odstoji oko 2-3h. Povremeno promešajte - dovoljno je 2-3 puta.
7
Nakon toga promešajte smesu još jednom i sipajte u tegle.
Prilikom sipanja, dobro sabijajte masu da nema vazduha. Kad napunite teglu pritisnite još jednom da bi se na vrhu izdvojila tečnost i potom zatvorite tegle.
I to bi bilo to - gotovo!
Napomena
Ova šargarepa je iz moje bašte, tako da je nisam ljuštila.
Takođe, usitnjena je u blenderu, a koristila sam kupovni ren.
Ne morate brinuti zbog ove relativno velike količine ulja jer ga ren bukvalno "pojede", tako da se uopšte ne oseti.
izvor : http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar