Svečane oblatne

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ne znam zašto se ovako zovu ,ali znam da su divne i za oko i za nepce, i još nešto ,veoma se brzo naprave a verujte i pojedu ,......

Sastojci:

-7 jaja  
-400 gr kristal šećera  
-2 kašike u prahu nes kafe  
-100 gr čokolade za kuvanje  
-250 gr margarina  
-4 lista većih oblatni  
-300 gr petit keksa,mleka za natapanje keksa

Priprema:

Jaja i šećer staviti u manju šerpicu pa šerpicu u malu veću tepsiju u kojoj treba sipati vode i staviti na toplu ploču(temperatura nesme da bude prejaka da se ne bi jaja pretvorila u kajganu) da se kuva ,stalno mešati varjačom ili kašikom dok masa nepočne da se zgušnjava (oko 10 min)zatim dodati nes kafu i čokoladu i kada se istopi skloniti sa strane i ostaviti da se ohladi,kad se skroz ohladi dodati margarin i sve fino izmiksati

FILOVATI OBLATNA-FIL-OBLATNA-FIL-KEKS-FIL-OBLATNA-FIL-OBLATNA

Kad se sve to fino nafiluje jedno dva,tri puta   u roku od sat vremena blago pritisnuti oblatne,netreba ih opterećivati sničim odozgo.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
 
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More