Kokosov orah

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci

20 kom najsitnijih smokava

20 kom krupnih lješnjaka

Za bijelu masu

150 g šećera

1 dl vode

125 g margarina

100 g kokosovog brašna

125 g mlijeka u prahu

za braon masu

150 g šećera

1 dl vode

150 g margarina

150 g mliječne čokolade

300 g mljevenog keksa

i još

50 g kokosa

Priprema

Težina: Jednostavno

Smokve potopiti u toplu vodu nekoliko minuta, ocijediti i u svaku staviti po jedan lješnjak.Ostaviti na hladnom mjestu.

Za bijelu masu: Šećer preliti vodom, staviti da prokuva. Čim se šećer istopi staviti margarin, kad se istopi dodati kokos i mlijeko u prahu, malo izmiješati pa umutiti mikserom da se masa malo zgusne, da se može oblikovati rukama. Ruke nakvasiti hladnom vodom pa masu podijeliti na 20 jednakih dijelova.Svaki dio istanjiti između dlanova, obložiti smokvu i oblikovati glatku kuglicu.Po potrebi ruke blago kvasiti hladnom vodom.

Za braon masu: Šećer preliti vodom i staviti da prokuva, kad se šećer istopi dodati margarin i čokoladu, kad se istopi dodati mljeveni keks, dobro izmiješati i ostaviti da se malo ohladi. Mlaku masu podijeliti na 20 jednakih dijelova, svaki dio između dlanova dobro istanjiti i obložiti bijele kuglice. Uvaljati u kokos i ostaviti na hladno mjesto. Kad se dooobro stegle rezati po šelji na polovine ili četvrtine.

izvor : http://za-zenu.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More