Rolada s bananama

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Nikad zaboravljene rolade s bananama, tzv. “mačje oči”, svakih se nekoliko godina pojavljuju u novoj varijanti. Ovogodišnji trend su mljeveni bademi u kremi i aroma ruma, što će posebno oduševiti populaciju stariju od 18 godina!

Sastojci:

Za biskvit:
  
-5 jaja  
-80 g šećera  
-50 g Pšeničnog oštrog brašna   
-17 g kakaa  
-1 Prašak za pecivo
 
Za kremu:
  
-5 jaja  
-100 g šećera  
-150 g čokolade  
-1 Vanilin šećer   
-200 g maslaca  
-100 g mljevenih badema  
-2 žlice ruma
 
Za nadjev:
  
-1 kg banana  
-1 žlica limunova soka

Priprema:

Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.

Pripremljenu smjesu izlijte u lim (vel. 40×32 cm) obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 18 minuta.

Pečeni biskvit s pek papirom zarolajte i ostavite neka se ohladi.

Za kremu, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte i kuhajte na pari uz stalno miješanje, na kraju dodajte natrganu čokoladu i miješajte toliko dugo dok se sva čokolada ne otopi.

U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac, dobro promiješajte i na kraju umiješajte bademe i rum.

Oguljene banane poprskajte limunovim sokom, biskvit odmotajte, skinite pek papir, premažite ga većim dijelom kreme i uz jedan rub poslažite dva reda banana.

Biskvit zarolajte u roladu i izvana premažite preostalom kremom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More