Recept je vrlo jednostavan, potrebno je skuhati kremu, dok se krema hladi ispeći tijesto i još samo dodati maslac u kremu.
Na kraju filovati i ukrasiti tortu istom kremom. Torta nam se jako svidjela.
Recept:
Sastojci:
Krema:
750 ml mlijeka
1 prašak za puding okusa vanilije (40 g)
4 jušne žlice gustina
3 vrečice nescafea (ukupno 60 g)
2 vanilin šećera
150 g kristal šećera
------------------------
200 g omekšalog maslaca
Tijesto:
6 jaja
150 g glatkog brašna
150 g mljevenih oraha
250 g šećera
1/2 praška za pecivo
2 jušne žlice ruma
4 jušne žlice kuhane kave
Priprema:
Skuhati kremu:
Od ukupne količine mlijeka oduzmite 250 ml pa u to umiješajte prašak za puding, gustin, nescafe, vanilin pećer i kristal šećer. Dobro promiješajte. Preostalih 500 ml stavite na vatru da zakuha
(Prije kuhanja kreme posudu uvijek isplahnite hladnom vodom i ostavite mokru).
Kad je mlijeko zakuhalo dodajte pripremljenu mješavinu pa uz neprestano miješanje kuhajte još nekoliko minuta nakon što krema zakuha. Kad je se zgusnula uklonite s vatre.
Od maslaca uzemite komad i premažite kuhanu kremu po vrhu kako se ne bi stvorila korica pa ju ostaviti sa strane da se hladi (miješanje nije potrebno). U ohlađenu kremu dobro umiješajte omekšali maslac - miksajte sve dok krema postane glatka.
Pripremiti tijesto:
Uključite pećnicu da se zagrije na 180 st.C.
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke s par zrna soli i 50 g šećera istucite u čvrsti snijeg pa ostavite sa strane.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte kavu i rum te mješavinu oraha i brašna s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Tijesto pecite u okruglom kalupu promjera 24 cm 45-50 minuta na 180 st.C u prethodno zagrijanoj pećnici.
Biskvit prerežite dva puta. Kremu podijelite na 3 dijela. Dvije trećine iskoristite za filanje torte, a jednu trećinu za ukrašavanje torte .
0 komentari:
Objavi komentar