Maksići

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Fini, prhki keksići sa makom i čokoladom -maksići!


Sastojci:

-250g maslaca (margarina)
-7 kašika šećera
-1 jaje
-100g mljevenog maka
-350g brašna(ja sam koristila tip 550)
-1 kašikica čajna začina za medenjake
  
I još
  
-150 g čokolade mliječne ili za kuhanje


Priprema:

Maslac sobne temperature pomiješati sa šećerom i jajetom .

Malo umutiti da se sastojci povežu.

Umućenoj smjesi dodati mljeveni mak , kašikicu začina za medenjake i brašno.

Zamijesiti tijesto i umotati ga prozirnom folijom i ostaviti u frižider na pola sata.

Kada je prošlo pola sata tijesto izvadimo iz frižidera i na pobrašnjenoj podlozi ga rastanjimo do željene debljine.

Modlicom vadimo oblike i redamo ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Keksiće pečemo na 180 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni oko 13-15 minuta.

Čokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj(ja sam tako uradila).

Na jedan keksić staviti malu kašikicu otopljene čokolade i poklopiti drugim keksom.

Redati ih na tacnu i ostaviti da se ohlade.

Viškom čokolade ,ako vam ostane, po vašoj želji ih možete i malo dekorisati!

Od ove količine ja sam dobila oko 40 gotovih keksa.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
 
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More