Posna štrudla

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Sastojci

     Testo: 6dl čaja od kamilice
      6 kašika šećera
      1 kvasac
      3oogr ulja
      pola kašičice soli
      1 pp
      1 kg brašna
     Fil-mak: 300gr maka
      120gr šećera
      10gr vanil šećera
      50gr vruće vode
     Fil-rogač: 200gr rogača
      100gr šećera
      50gr vruće vode

Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

  
    Testo:uobičajeno skuvati čaj, ja sam stavila tri vrećice kamilice za 6dc čaja. Odvojiti malo mlakog čaja, i zajedno sa kašikom šećera i kvascem razmutiti da se otopi. Sjediniti sa brašnom i ostalim sa

stojcima za testo. Dobro umesiti i podeliti na 3 jufke. Ostaviti 15-20 min da se odmore.
 
   Fil mak: samleveni mak, zajedno sa šećerom i vanilom, popariti sa vrućom vodom. Dovoljno je da gustina fila bude kao pasta, da se može namazati.

    Fil rogač: isti postupak kao sa makom.
     Nadošle jufke razviti i premazati sa filom. Od ove količine fila sam premazala jednu jufku sa makom, drugu sa rogačem i treću sam kombinovala sa makom i rogačem.

    Premazati štrudle sa vodom i uljem, i peći je na 200C dok ne porumeni. Kad se ispeče, premazati je ponovo sa uljem i vodom i pokriti je sa suvom krpom. Ostaviti je dok se skroz ne ohladi.



izvor : http://www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More