PEČENA TELEĆA REBRA SA KROMPIROM I POVRĆEM

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci

800-1000 gr teletine – rebra

1 kg krompira (po mogućnosti manji)

1 veća mrkva

2 čehna bijelog luka

1 kom paprika

1 manja glavica crvenog luka

po potrebi ulja

po želji soli

malo ružmarina



Priprema

Meso oprati, posušiti, posoliti i staviti u tepsiju u kojoj će se sve peći.
Ovamo ugrijati malo ulja u šerpicu, da bude vruće i preliti po mesu. To sam vidjela kod mene u hotelu, tako rade u kuhinji. Tako se uhvati korica i sve ostane unutra, neda da se meso isuši. Posuti ružmarinom i staviti da se peče u tepsiju. Poklopiti alu folijom.
Peći u dobro ugrijanoj rerni na 250 C nekih 15 minuta, i onda smanjiti na 180 C.

Za to vrijeme oguliti krompir, i ostalo povrće.

Kad je meso napola pečeno, izvaditi ga na onu istu alu foliju i staviti krompir sa povrćem. Posoliti onako odokativno ovo povrće i samo malo posuti uljem.

Vratiti meso na ovaj krompir, dodati šolju vruće vode i poklopiti onom istom folijom.

Sve ukupno peći nekih sat vremena.
Pola sata peći na donjoj rešetki, a onda dići na srednju rešetku od rerne.
Posluživanje
Servirati sa salatom. Meni lično najbolje uz ovo ide kupus salata, ali ovaj put je bila paradajz.
Ovde se može dodati i koja gljiva, malo više paprika, ma svo povrće koje vam se nadje pri ruci.

izvor  : http://kuhajmozajedno.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More