Sastojci
800-1000 gr teletine – rebra
1 kg krompira (po mogućnosti manji)
1 veća mrkva
2 čehna bijelog luka
1 kom paprika
1 manja glavica crvenog luka
po potrebi ulja
po želji soli
malo ružmarina
Priprema
Meso oprati, posušiti, posoliti i staviti u tepsiju u kojoj će se sve peći.
Ovamo ugrijati malo ulja u šerpicu, da bude vruće i preliti po mesu. To sam vidjela kod mene u hotelu, tako rade u kuhinji. Tako se uhvati korica i sve ostane unutra, neda da se meso isuši. Posuti ružmarinom i staviti da se peče u tepsiju. Poklopiti alu folijom.
Peći u dobro ugrijanoj rerni na 250 C nekih 15 minuta, i onda smanjiti na 180 C.
Za to vrijeme oguliti krompir, i ostalo povrće.
Kad je meso napola pečeno, izvaditi ga na onu istu alu foliju i staviti krompir sa povrćem. Posoliti onako odokativno ovo povrće i samo malo posuti uljem.
Vratiti meso na ovaj krompir, dodati šolju vruće vode i poklopiti onom istom folijom.
Sve ukupno peći nekih sat vremena.
Pola sata peći na donjoj rešetki, a onda dići na srednju rešetku od rerne.
Posluživanje
Servirati sa salatom. Meni lično najbolje uz ovo ide kupus salata, ali ovaj put je bila paradajz.
Ovde se može dodati i koja gljiva, malo više paprika, ma svo povrće koje vam se nadje pri ruci.
izvor : http://kuhajmozajedno.com
0 komentari:
Objavi komentar