Pišinger torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

-1 veći omot oblatna
   
Za kremu:
  
-4 cijela jaja  
-2 žumanca  
-300 g šećera  
-150 g čokolade  
-300 g maslaca   
-sok od pola limuna
 
Za čokoladnu glazuru:
  
-3 žlice vode  
-2 žlice šećera  
-100 g čokolade  
-80 g maslaca

Priprema:

Jaja, žumanca, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari.

Kad se smjesa počne zgušnjavati, skinite sa štednjaka i stavite je hladiti.

Pjenasto izmiješajte maslac i dodajte mu ohlađenu kremu i limunov sok.

Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu.

Kada ste potrošili kremu, dobro pritisnite gornju oblatnu i stavite na nju dasku, utege ili teže knjige te ostavite pod tim opterećenjem nekoliko sati, a zatim stavite u hladnjak.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More