Sastojci:
-1 veći omot oblatna
Za kremu:
-4 cijela jaja
-2 žumanca
-300 g šećera
-150 g čokolade
-300 g maslaca
-sok od pola limuna
Za čokoladnu glazuru:
-3 žlice vode
-2 žlice šećera
-100 g čokolade
-80 g maslaca
Priprema:
Jaja, žumanca, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari.
Kad se smjesa počne zgušnjavati, skinite sa štednjaka i stavite je hladiti.
Pjenasto izmiješajte maslac i dodajte mu ohlađenu kremu i limunov sok.
Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu.
Kada ste potrošili kremu, dobro pritisnite gornju oblatnu i stavite na nju dasku, utege ili teže knjige te ostavite pod tim opterećenjem nekoliko sati, a zatim stavite u hladnjak.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar