... lagana čokoladna pjenica ...
Sastojci:
-280 g čokoladne kuverture ili čokolade za kuhanje
-300 ml slatkog vrhnja
-1 jaje
-1 žumanjak
-1 žlica vode
-2 žlice ruma ili nekog likera po želji
-kokos za posipanje
Priprema:
Duguljasti kalup obložite prozirnom folijom.
Dio kuverture/čokolade (oko 80 g) otopite nad parom pa je tanko razmažite po papiru za pečenje u veličini duguljastog kalupa.
Preostalu kuverturu/čokoladu također otopite nad parom.
Dodajte joj jaje, žumanjak i žlicu vode pa tucite mikserom nad parom da postane pjenasto.
Zatim je odmaknite s pare i nastavite tuči dok se ne ohladi (ja sam ubrzala cijeli postupak i stavila sam posudu u hladnu vodu i jako brzo se ohladilo).
Slatko vrhnje istucite u šlag.
Dodajte ga čokoladnoj smjesi. na kraju umiješajte rum ili neki liker po želji.
Dobivenom smjesom napunite kalup koji ste obložili prozirnom folijom.
Površinu poravnajte i prekrijte čokoladnom pločom .
Odložite u hladnjak na najmanje 8 sati ( najbolje preko noći).
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar