Chocolate mousse

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
... lagana čokoladna pjenica ...

Sastojci:

-280 g čokoladne kuverture ili čokolade za kuhanje  
-300 ml slatkog vrhnja  
-1 jaje  
-1 žumanjak  
-1 žlica vode  
-2 žlice ruma ili nekog likera po želji  
-kokos za posipanje

Priprema:

Duguljasti kalup obložite prozirnom folijom.

Dio kuverture/čokolade (oko 80 g)  otopite nad parom pa je tanko razmažite po papiru za pečenje u veličini  duguljastog kalupa.

Preostalu kuverturu/čokoladu također otopite nad parom.

Dodajte joj jaje, žumanjak i žlicu vode pa tucite mikserom nad parom da postane pjenasto.

Zatim je odmaknite s pare i nastavite tuči dok se ne ohladi (ja sam ubrzala cijeli postupak i stavila sam posudu u hladnu vodu i jako brzo se ohladilo).

Slatko vrhnje istucite u šlag.

Dodajte ga čokoladnoj smjesi. na kraju umiješajte rum ili neki liker po želji.

Dobivenom smjesom napunite kalup koji ste obložili prozirnom folijom.

Površinu poravnajte i prekrijte čokoladnom pločom .

Odložite u hladnjak na najmanje 8 sati ( najbolje preko noći).

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More