Parfe torta od oraha i čokolade

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Klasik među tortama, puni okus čokolade, sjeckani orasi, kremasta.. predobra! ;)

Sastojci:

Za biskvit
  
-8 bjelanjaka  
-7 žlica šečera  
-6 žlica mrvica  
-1 žlica brašna  
-8 žlica sjeckanih pečenih oraha
 
Za kremu
  
-8 žumanjaka  
-7 žlica šečera  
-1 vanilin šečer  
-5-6dl slatkog vrhnja  
-20 dkg čokolade  
-7-8 žlica pečenih sjeckanih oraha
 
Za dekoraciju
  
-3 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Za biskvit istucite bjelanjke, dodajte šečer, smjesa treba biti čvrsta i sjajna.

Lagano umiješajte mrvice, prosijano brašno i pečene orahe.

Pecite na 180°dok blago ne požari. Ohlađeno prerežite jednom vodoravno.

Za kremu na pari tucite žumanjke, šečer i vanilin šečer.

U kuhano dodajte čokoladu i promiješajte dok se ne otopi.

Ohladite i dodajte tučeno slatko vrhnje. Ja sam pomiješala mikserom na srednjoj brzini.

Stavite tortu u obruč i nafilujte.

Pokrijte biskvitom i ostavite 2-3 sata u zamrzivaču da se stegne.

Kada  se dobro ohladi vružim nožem odvojite od stranica, prebacite na tacnu i ukrasite.

Biskvit možete ostaviti i cijeli što je i zgodnije kod parfe torti.

Orahe možete zamijeniti i bademima, kikirikijem ili lješnjacima samo ih prije prepecite.

Kod parfe torte važno je dovoljno kuhati žumanjke da se torta stisne, međutim ako ste nesigurni možete u vruću kremu dodati nabubrenu želatinu.

Također niju ju dobro ni prekuhati,nećete moći umiješati šlag, zapamtite da se još zgusne kada se hladi.

Ako ste ljubitelj možete dodati i malo ekstrakta ruma

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
 
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More