Kolač za proždrljive susjede

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ovaj recept je jako popularan i puno isprobavan od stotinama.. A zašto ima takav naziv hahaha...i ja sam se nasmejala prvi put kad sam ga pročitala.To je zato..kad ispečete ovaj kolač...dođu vam susjedi i pojedu ga cjelog( zato što je jako dobar) i ništa vama ne ostane.I vi ostanete tužni i gladni i bez kolača.Zato treba uvjek da pravite duplu mjeru za da budu i vaši ukućani i susjedi zadovoljni. Obično članice kažu da im ništa ne ostane za susjede...jer ga oni smažu pre nego što susjedi navale na vrata.


Sastojci

    Tjesto:
     3 veća jaja
     6 žlica šečera
     8 žlica ulja
     8 žlica brašna
     1 prašak za pecivo
    Krema:
     3 jaja
     7 žlica šečera
     500 gr. pasiranog glatkog svježeg sira( ko nema,može i mazivi sir filadelfija,maskarpone i sl.)
     2 dcl. kiselo vrhnje
     1 vrečica prašak za puding od vanile
     1 kesica vanilin šečer
    Preljev:
     250 gr. zamrznutog šumskog voća,jagoda,malina,borovnica
     2-3 žlice šečera
     1 žlica vode

Priprema

Težina:
    Jednostavno

 

    Uključite pečnicu na 200 stepeni, tepsiju namažite uljem i obložite papirom za pečenje i okolo na stranicama modela i prilepite ga da se zaljepi na stranice.
   
    Prvo umutimo bjelanca, dodamo šečer, zatim žumanca, dodamo ulje i brašno sa praškom za pecivo.Izmješamo i izlijemo u pravokutnu tepsiju znatno manju od pečnice ili u tortni model br.26. Ako je veća tepsija onda kolać će biti nizak.


    Zatim odmah spremajte kremu, umutite bjelanca sa šečerom pjenasto, dodajte žumanca,ispasirani svježi sir,vanilin šečer,prašak za puding i kiselo vrhnje.Sve ljepo izmješamo da ne ostanu grudvice i izlijemo preko smjese za tjesto u modelu za tortu.Rasporedimo žlicom kremu i pečemo 30-35 minuta na 200 stepeni.

    Posebno ću naglasiti da se zajedno peku i tjesto i krema.

    Pri pečenju će tjesto proviriti kroz kremu i napravit će brda i doline i tako će kolać biti zanimljiviji. Kad se kolač ohladi, možete ga jesti samo tako sa prah šečerom odozgo.

    A ako želite sa preljevom onda u šerpu stavite zamrznuto voće,šečer i žlicu vode i kuhajte dok se voće ne odmrzne i da se šečer rastopi.Prelijte kod služenja preko komada kolača.

Posluživanje

Ja sam imala grudvasti svježi sir, i sa štapnim mikserom brm,brm i izmiksirala  sam ga i postao je gladak.

izvor : http://www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More