FRANCUSKA KREMPITA

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Sastojci

     1/2 kg lisnatog testa (ja sam kupila)
     1,1/2l mleka
     10 kasika secera
     250 gr putera
     4 dl slatke pavlake za slag
     240 gr pudinga sa ukusom slatke pavlake, vanile
     350 gr visanja (kompot, sveze ili iz hladnjaka)
     50-100 secera, zavisi od ukusa, prvo probajte
     40 gr gustina, skroba, (opet zavisi od soka koji puste visnje)
    Slag
     250 ml Mlecne slatke pavlake za slag
     150 gr slaga u prahu

Priprema

Težina:
    Jednostavno

   
    U 1/2 l mleka razmutiti puding, dodati 3 kašike šećera. Preostali litar mleka staviti na vatru da zakuva, dodati puding i energicno mesati da nema grudvica. Kada se blago prohladi dodati 100 gr maslaca. Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali maslac i kašiku po kašiku dodavati u puding. Na kraju kada je fino umuceno dodavati pavlaku za slag i mutiti mikserom. Ja nisam prvo umutila pavlaku vec sam sipala direktno u fil i mutila. Fil na kraju treba da bude lepo cvrst, a kasnije kada odstoji jos vise ce se stegnuti.
  
    Lisnato testo koje ja kupujem, a verujem i vecina vas ima dve ploce. Razviti plocu po plocu na dimenzije 30*35 cm i peci na 220 C na prevrnutom plehu. Kada ih razvijem ja ih nozem izbockam da se ne bi previse nadula i skupila.
  
    Fil od visanja. Nista strasno, ukuvati visnje sa secerom i u 1 dl vode razmutiti gustin i uliti u visnje, promesati i ostaviti da se prohladi, ali ne skroz ohladi.
   
    Mlecnu slatku pavlaku pazljivo umutiti, tj. paziti da se ne premuti pa da se pretvori u maslac. Slag umutiti po uputstvu sa kesice i varjacom spojiti sa slatkom pavlakom.
    
      Filovanje: Kora, veca polovina fila od pudinga, mlak fil od visanja, druga polovina fila, slag, i drugu koru koju izmrvite medj prste i obilno pospete po krempiti.
   
Bon appetit

     Dobro rashladiti i uzivati!
  

    

izvor : http://www.coolinarika.com

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More