Sastojci:
Za koh:
-8 jaja
-8 kašika šećera
-9 kašika pšeničnog griza
Za preliv:
-1 l mleka
-2 vanil šećera
-4 kašike šećera
Priprema:
Koh se vrlo jednostavno i brzo sprema, zato prvo treba uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Razbiti jaja, pa odvojiti žumanca od belanaca.
Belanca dobro ulupati mikserom, pa u čvrst sneg postepeno dodati 8 kašika šećera.
Mutiti i dalje mikserom, da se šećer dobro sjedini.
Dodati žumanca i 9 kašika griza.
Sad polako i pažljivo sve izmešati špatulom, pa sipati u podmazan pleh i brašnom posut pleh (ja pečem u tepsiji veličine 20 x 35 cm).
Staviti u zagrejanu rernu, i odmah smanjiti temperaturu na 180 st.
Koh je ispečen za oko 15 minuta.
Mleko za prelivanje kuva se dok se koh još peče, zajedno sa šećerom i 2 kesice vanil šećera.
Čim se ispeče, još vruć koh preliti vrelim mlekom, ali polako ga zalivajući.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar