Ambasador rolada

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ako volite ambasador tortu, probajte i ovu maštovitu roladu razigranih tekstura: glatkih banana, hrskavih oraha i gumenastih žele bombona natopljenih rumom. Atraktivan izgled roladu čini osobito zanimljivom najmlađima.


Sastojci:

Za tijesto:
  
-7 jaja  
-150 g šećera  
-30 g Pšeničnog oštrog brašna   
-150 g cijelih oraha
 
Za kremu:    

-500 ml mlijeka  
-200 g šećera u prahu  
-75 g Pšeničnog oštrog brašna   
-250 g maslaca
 
Za nadjev:
  
-3 banane  
-250 g žele bombona  
-100 ml ruma
 
Za posipavanje:
  
-100 g čokoladnih mrvica

Priprema:

Šećer zagrijavajte do zlatnožute boje i umiješajte cijele orahe.

Vruću smjesu istresite na pek-papir, ohladite, a zatim maknite s papira i sameljite.

Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, umiješajte žumance po žumance, pa lagano dodavajte smjesu mljevenih oraha s karamelom i brašno.

Smjesu izlijte na pleh (vel. 40×33 cm) obložen pek-papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta.

Pečeni biskvit izvadite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte u roladu.

Šećer i brašno razmutite u 100 ml hladnog mlijeka, umiješajte u ostatak mlijeka koje ste zakipili i kuhajte nekoliko minuta.

Kremu ohladite i umiješajte u izrađeni maslac.

Biskvit premažite s pola kreme, pa pospite narezanim žele bombonima namočenima u rum.

Cijele banane rasporedite uz rub biskvita s one strane s koje ćete početi savijati roladu. Savijenu roladu izvana premažite preostalom kremom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More