Čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu prirodni lekovi

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Hronično oboljenje, koje se karakteriše stvaranjem gnojnih defekata na zidovima želuca i/ili dvanaestopalačnog creva. Javlja se u svakom starosnom dobu, ali obično kod muškaraca od 25 do 50 godina života. Prema najrasprostranjenijoj teoriji, gnojna rana (čir) se javlja usled dejstva varenja želudačnog soka na sluzokožu (peplički čir). Kod čira na želucu većina bolesnika ima povećanu proizvodnju želudačnog soka i njegova kiselina je povećana.

Uzroci nastanka čira na želudcu i dvanaestopalačnom crevu su razni, mogu biti nasledni faktori, neracionalna i loša ishrana, preterano korišćenje ljute hrane, alkoholnih napitaka, pušenje, nervno-psihička prenaprezanja, lekovi… U nekim slučajevima razvoju oboljenja prethodi gastritis. Novije studije ističu da ovo oboljenje najčešće izaziva Helicobacter pylori. (Heliko bakterija)

Čir može biti veličine do 5-6 mm u prečniku. Najčešće postoji jedan čir. ali ponekad i dva istovremeno (po jedan na želucu i dvanaestopalačnom crevu).

Simptomi se mogu prepoznati kao: povremeni bolovi ispod podbratka, nakon uzimanja hrane; u nekim slučajevima bol se javlja posle pola sata-sat nakon jela,
u drugim – 2-4 sata posle jela ili natašte (bol na prazan stomak), koji se javlja posle uzimanja hrane. Bol je propraćen gorušicom, koju možete ukloniti korišćenjem sode bikarbone. Mogući su: mučnina, povraćanje, zatvori.

Ponekad oboljenje može biti  bez simptoma u dužem vremenu. Karakteristična je periodičnost toka bolesti: naizmenično smenjivanje perioda progresije (najčešće u proleće i u jesen) i remisija (popuštanja bolesti). Komplikacije su prodiranje čira u okolne organe – prostatu, jetru, žučnu kesu ili žučne kanale.
Čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu prirodni lekovi

Prenosimo Vam nekoliko recepata, a prvo jedan koji su nam pratioci sajta preporučili kao efikasan.

1. Za ovaj recept je potrebna bokvica, limun, med i maslinovo ulje. Nađite i uberite u jednu kesu bokvice, nebitno da li je muška ili ženska, a može i njihova kombinacija. Zatim operite listove bokvice i dodajte ih u blender zajdno sa jednim oguljenim limunom i izmiksujte ih jedan minut. Dobijenu smesu prebacite u teglu, zatim dodajte 2 kašike maslinovog ulja i nekoliko kašika meda po ukusu i promešajte. Teglu čuvati u frižideru.

Upotreba: koristiti jelovnu kašiku smeše, 3x dnevno pre jela. Koristi se mesec dana pa pravi pauza od 7 dana.

Napomena: uberite bokvicu na nekom čistom mestu daleko od zagađenja, koristiite organski limun ili ga očistite sirćetom razblaženim u vodi. Med takođe koristiti od pčelara. Ako osetite nadimanje i mučninu onda uzimajte manje ovog leka. Ne korisite ovaj lek ako idete na opercije, imate obilne menstruacije i krvarenja.

2. U dnevni obrok hrane uključiti smese sokova od belog kupusa i šargarepe (100 grama soka od kupusa i 200 grama soka od šargarepe). Piti po 100 grama 2-3 puta dnevno pre jela.
3. Uzeti 30-40 grama brezovih pupoljaka, preliti sa jednim litrom 70%-og alkohola i ostaviti da odstoji nedelju dana. Piti 3 puta dnevno po 15-20 kapi ekstrakta na kašiku vode.
4. Uzeti 20 grama trave kičice i 80 grama listova nane.
Dve kafene kašičice smese preliti čašom ključale vode, ostaviti da odstoji jedan sat i procediti. Piti po jednu čašu 3 puta dnevno na 30 minuta pre jela.

Još recepata za lečenje ove bolesti imate ovde.

izvor : http://cajeviza.com/
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More