Sastojci:
-250 g Pšeničnog oštrog brašna
-250 g Pšeničnog glatkog brašna
-1 Kvasac instant
-80 g maslaca
-40 g šećera
-4 žumanjka
-1 Limun šećer
-2 žlice ruma
-150 ml mlijeka
-sol
-150 g Džema marelica
-šećer u prahu za posipanje
-duboko ulje za prženje
Priprema:
U brašno umiješajte kvasac.
Maslac sobne temperature izmiješajte sa šećerom, pa dodajte žumanjke i miješajte dalje dok ne postane pjenasto.
Dodajte limun šećer, rum, malo mlijeka, malo brašna i posolite.
Dalje miješajte naizmjenično dodavajući preostalo mlijeko i brašno.
Izradite tijesto kuhačom ili električnom miješalicom da postane glatko, odnosno dok se više ne prima za kuhaču i stjenke posude.
Ostavite da se tijesto diže na toplom mjestu dok udvostruči volumen.
Dignuto tijesto razvaljajte na l/2 cm debljine, pa izrezujte krugove čašom promjera oko 8 cm ili kalupom.
Rubove krugova premažite bjelanjkom, a u sredinu stavite malo džema, pa poklopite drugim krugom tijesta i manjom čašom ili modlicom utisnite i obrežite rubove.
Slažite ih na pobrašnjenu dasku i ostavite da se dižu pokrivene ubrusom.
Dignute pokladnice stavljajte peći u veću količinu dobro ugrijanog ulja, ali tako da ih položite u ulje s gornjom stranom.
Pecite pokriveno oko 3 minute, a zatim maknite poklopac, okrenite pokladnice i pržite dalje dok se ne zarumeni i druga strana.
Vadite ih šupljikavom lopaticom i stavljajte na upijajući papir.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar