Osvježavajući kolač od jabuka

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Jabuke možete i jednostavno grubo naribati. No, ma kako ga pripremali, neće vam oduzeti mnogo vremena. Štoviše, brže će “planuti”!

Sastojci:

Za biskvit:
  
-5 jaja  
-120 g šećera  
-150 g brašna  
-30 g maslaca
 
Za nadjev:
  
-1 kg jabuka  
-100 g Džema miješano voće
 
Za ukrašavanje:    

-400 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Na dno tepsije (22×38 cm) stavite aluminijsku foliju i premažite je maslacem.

Jabuke ogulite, očistite i narežite na kolutove.

Rasporedite ih u tepsiji i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.

Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Postupno dodajite brašno uz neprestano miješanje.

Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.

Tepsiju izvadite iz pećnice, ulijte biskvitnu smjesu i pecite još oko 25 minuta.

Pečeni biskvit okrenite na rešetku, uklonite foliju i ohladite. Jabuke premažite miješanim džemom i ukrasite tučenim vrhnjem.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More