Imotska torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Iako svojom vanjštinom može podsjetiti na svakako poznatiju Linzer tortu, Imotska je torta svojim nadjevom od badema i nekoliko kapi maraskina – opojnog likera od višanja maraski, pravi predstavnik podneblja iz kojeg je potekla.

Sastojci:

 Za tijesto:
  
-200 g Pšeničnog oštrog brašna   
-140 g maslaca  
-60 g šećera  
-1 žumance ili manje jaje
 
Za nadjev:
  
-5 jaja – srednje veličine  
-300 g šećera  
-300 g badema  
-30 ml likera maraskina   
-limunova korica  
-1 Vanilin šećer
 
Za posipavanje:
   
-šećer u prahu

Priprema:

Od brašna, maslaca, šećera i žumanaca umiješajte prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu.

Preostali dio tijesta razvaljajte i ukrasnim kotačićem izrežite trake široke oko 1 cm.

Za nadjev jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, liker maraskino, limunovu koricu i vanilin šećer.

Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljenom obliku za torte.

Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta narezanog na trake, a na svakom mjestu na kojem se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem.

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 200°C 45-50 minuta.

Kad je torta gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More