Iako svojom vanjštinom može podsjetiti na svakako poznatiju Linzer tortu, Imotska je torta svojim nadjevom od badema i nekoliko kapi maraskina – opojnog likera od višanja maraski, pravi predstavnik podneblja iz kojeg je potekla.
Sastojci:
Za tijesto:
-200 g Pšeničnog oštrog brašna
-140 g maslaca
-60 g šećera
-1 žumance ili manje jaje
Za nadjev:
-5 jaja – srednje veličine
-300 g šećera
-300 g badema
-30 ml likera maraskina
-limunova korica
-1 Vanilin šećer
Za posipavanje:
-šećer u prahu
Priprema:
Od brašna, maslaca, šećera i žumanaca umiješajte prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu.
Preostali dio tijesta razvaljajte i ukrasnim kotačićem izrežite trake široke oko 1 cm.
Za nadjev jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, liker maraskino, limunovu koricu i vanilin šećer.
Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljenom obliku za torte.
Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta narezanog na trake, a na svakom mjestu na kojem se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 200°C 45-50 minuta.
Kad je torta gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar