Hrvatske palačinke

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Najveća je tajna palačinki u onome što se najviše osjeća, u nadjevu. Hrvati ih vrlo rado jedu s nadjevom od pekmeza,ali kada mogu birati,onda su to zapečene palačinke sa sirom.

Sastojci:

Za tijesto:
  
-3 jaja   
-sol  
-250 g brašna  
-250 ml mlijeka  
-250 ml Mineralne vode Studenac By Podravka   
-ulje za pečenje
 
Za nadjev:   

-3 jaja  
-120 g šećera   
-limunova korica  
-400 g svježeg kravljeg sira  
-300 ml kiselog vrhnja

Priprema:

U dubokoj posudi izmiješajte jaja i malo soli, pa postupno dodajte brašno i mlijeko te mineralnu vodu. Ispecite palačinke.

Pečene palačinke nadijevajte samo na jednom kraju, bez premazivanja, pa ih savijte.

Zatim ih složite u namašćenu vatrostalnu zdjelu, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici.

Priprema nadjeva: žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte limunovu koricu, propasirani sir i snijeg od bjelanjaka.

Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More