Potrebni sastojci:
800 gr. junećeg mljevenog-mesa
1 velika glavica crvenog luka
5 dl. kisele pavlake (vrhnje)
5 dl kisele vode
5 jaja
so, biber, vegetu, isjeckan peršunov list
1 paket gotove jufke 500 gr.
Način pripreme:
U malo ulja propržiti sitno isjeckani luk i dodati mljeveno meso, so biber, vegetu pa sve skupa malo prodinstati.
Posto u jednom paketu ima 15 - 16 jufki onda ih razdjelite po 4 , pomastite pleh (tepsiju) slazite jufku i svaku pomalo poprskati uljem, 4 jufku ne uljite nego posipate filom, a zatim opet isti proces, pa fil, i tako redom dok ne potrošite i fil a i jufku.
Tako da izmedju 4 sloja jufke imate 3 fila. Posto ste složili burek onda ga izrežite na kocke, izmutite pjenasto jaja, dodate pavlaku (vrhnju), malo soli, kiselu vodu i prelijete sirov burek.
Burek stavite u rernu koju ste predhodno zagrijali i pecite 45 - 50 minuta na temperaturi od 180 C - 200 C. burek izvadite iz rerne kad je pečeno i naravno porumenio sa ovakvom zlatno braonkastom bojom, burek poslužite topao uz sezonsku salatu.
0 komentari:
Objavi komentar