RUZE ZA SRECU

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 Sastojci

     850gr
    brasna
     1,5
    kocke svezeg kvasca
     200ml
    mlakog jogurta
     200ml
    toplog mleka
     150ml
    ulja
     2kasicice
    soli - pune
     2kasicice
    secera
     2
    jaja + 1 belance
     200gr
    margarina za premazivanje
     200gr
    sira za fil
     1
    jaje za fil
     1
    zumance +malo mleka i ulja
     
    lenenog semena za dekoraciju

Priprema

    Napravimo testo od navedenih namirnica i ostavimo ga da odmori desetak minuta. Kad testo odmori rasucemo ga u pravougaonu koru koju premazemo margarinom. Koru uvijemo u rolat pa u puza. Dok malo odmori pripremimo fil.  Pomesamo jaje sa izmrvljenim sirom.
    Testo u obliku puza rasucemo u okruglu koru. Kalupom ili drugom posudom secemo krugove velicine promjera oko 10sm. Ja sam isekla 24 kruga
    Svaki krug zasecemo kao na slici.
    Na jednom kraju gde smo zasekli krugove stavimo fil.
    Jednim krajem gde je zasecen krug preklopimo fil i pocnemo uvijati u krug, kao na slici i oformimo ruzu. Ovo ponovimo sa sve krugove.
    Od testa sto je ostalo sececi krugove, njezno rasucemo okruglu koru koju stavljamo u namascenoj posudi kao osnova pogace. Preko kore stavimo izmrvljeni sir.
    Gotove ruze pocnemo regati, malo navaljene, pocevsi od ivice tave.Okolo poregamo 12 ruza. Zatim stavimo 9 ruza malo navaljene preko ruze prvog reda. U sredini stavimo poslednje 3 ruze.
    Gotovu pogacu stavimo na toplo da narasne.
    Naraslu pogacu premazemo umucenim zumancetom kome smo dodali malo mleka i ulja. Usredini svake ruze posipamo malo lenenog semena za dekoraciju.
    Pogacu pecemo na 200 stepeni oko 50min. zavisi od vase pecnice.

Posluživanje
Od pogace nije ostalo nista. Bila je prelepa, ukusna i meka kao pamuk, najbolja do sada. Otkidali su ruze i sladili se

Izvor: coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More