Sastojci
850gr
brasna
1,5
kocke svezeg kvasca
200ml
mlakog jogurta
200ml
toplog mleka
150ml
ulja
2kasicice
soli - pune
2kasicice
secera
2
jaja + 1 belance
200gr
margarina za premazivanje
200gr
sira za fil
1
jaje za fil
1
zumance +malo mleka i ulja
lenenog semena za dekoraciju
Priprema
Napravimo testo od navedenih namirnica i ostavimo ga da odmori desetak minuta. Kad testo odmori rasucemo ga u pravougaonu koru koju premazemo margarinom. Koru uvijemo u rolat pa u puza. Dok malo odmori pripremimo fil. Pomesamo jaje sa izmrvljenim sirom.
Testo u obliku puza rasucemo u okruglu koru. Kalupom ili drugom posudom secemo krugove velicine promjera oko 10sm. Ja sam isekla 24 kruga
Svaki krug zasecemo kao na slici.
Na jednom kraju gde smo zasekli krugove stavimo fil.
Jednim krajem gde je zasecen krug preklopimo fil i pocnemo uvijati u krug, kao na slici i oformimo ruzu. Ovo ponovimo sa sve krugove.
Od testa sto je ostalo sececi krugove, njezno rasucemo okruglu koru koju stavljamo u namascenoj posudi kao osnova pogace. Preko kore stavimo izmrvljeni sir.
Gotove ruze pocnemo regati, malo navaljene, pocevsi od ivice tave.Okolo poregamo 12 ruza. Zatim stavimo 9 ruza malo navaljene preko ruze prvog reda. U sredini stavimo poslednje 3 ruze.
Gotovu pogacu stavimo na toplo da narasne.
Naraslu pogacu premazemo umucenim zumancetom kome smo dodali malo mleka i ulja. Usredini svake ruze posipamo malo lenenog semena za dekoraciju.
Pogacu pecemo na 200 stepeni oko 50min. zavisi od vase pecnice.
Posluživanje
Od pogace nije ostalo nista. Bila je prelepa, ukusna i meka kao pamuk, najbolja do sada. Otkidali su ruze i sladili se
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar