Ne znamo odakle joj takvo revolucionarno ime, ali znamo što se pod njim krije: neodoljiva kremasta torta koja se sastoji od najfinije čokoladne kreme te hrskavih kora od oraha koje krckaju pod zubima.
Sastojci:
Za tijesto:
-10 bjelanjaka
-300 g sitnog šećera
-300 g mljevenih oraha
-2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
Za kremu:
-10 žumanaca
-200 g šećera
-3 rebra čokolade
-250 g maslaca
-3 žlice jake crne kave
Priprema:
Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg, a zatim postupno dodajte orahe i brašno.
Od dobivene smjese ispecite 4-5 okruglih listova (na 180°C oko 20 minuta) i ostavite ih hladiti.
Za kremu žumanca izmiješajte sa šećerom, dodajte čokoladu, stavite na paru i kuhajte miješajući dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
Skinite je sa štednjaka, dodajte kavu i stavite hladiti.
Pjenasto izmiješan maslac umiješajte u ohlađenu kremu.
Ispečene listove premažite kremom, složite jedan na drugi, pa tortu i izvana premažite kremom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar