Reform torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ne znamo odakle joj takvo revolucionarno ime, ali znamo što se pod njim krije: neodoljiva kremasta torta koja se sastoji od najfinije čokoladne kreme te hrskavih kora od oraha koje krckaju pod zubima.

Sastojci:

Za tijesto:
 
-10 bjelanjaka 
-300 g sitnog šećera 
-300 g mljevenih oraha 
-2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
 
Za kremu:   

-10 žumanaca 
-200 g šećera 
-3 rebra čokolade 
-250 g maslaca 
-3 žlice jake crne kave

Priprema:

Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg, a zatim postupno dodajte orahe i brašno.

Od dobivene smjese ispecite 4-5 okruglih listova (na 180°C oko 20 minuta) i ostavite ih hladiti.

Za kremu žumanca izmiješajte sa šećerom, dodajte čokoladu, stavite na paru i kuhajte miješajući dok se smjesa ne počne zgušnjavati.

Skinite je sa štednjaka, dodajte kavu i stavite hladiti.

Pjenasto izmiješan maslac umiješajte u ohlađenu kremu.

Ispečene listove premažite kremom, složite jedan na drugi, pa tortu i izvana premažite kremom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More