Sastojci:
-1 kg poriluka
-2-3 češnja češnjaka
-1 žlica nasjeckanog peršina
-1 žlica Vegete
-2 veće rajčice
-1 žlica Krušnih mrvica
-4 jaja
-250 ml slatkog vrhnja
-1 žličica Vegete
Priprema:
Poriluk očistite, uzdužno ga prerežite i dobro operite.
Stavite ga u kipuću vodu, kratko prokuhajte (oko 10 minuta), ocijedite i narežite na veće komade.
Na maslinovu ulju kratko popecite grubo narezan češnjak.
Češnjak izvadite, a na isto ulje stavite pripremljeni poriluk, pospite ga Vegetom, kratko propirjajte, a na kraju dodajte nasjeckani peršin.
Vatrostalnu posudu premažite uljem. Na dno stavite polovicu količine poriluka.
Preko poriluka posložite ploške rajčica, pospite krušnim mrvicama i prekrijte preostalim porilukom.
U dubljoj zdjeli izmiješajte jaja, dodajte slatko vrhnje, papar i žličicu Vegete pa time prelijte poriluk.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200˚C 15-20 minuta.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar