Zapečeni poriluk

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

-1 kg poriluka
-2-3 češnja češnjaka
-1 žlica nasjeckanog peršina
-1 žlica Vegete
-2 veće rajčice
-1 žlica Krušnih mrvica
-4 jaja
-250 ml slatkog vrhnja
-1 žličica Vegete

Priprema:

Poriluk očistite, uzdužno ga prerežite i dobro operite.

Stavite ga u kipuću vodu, kratko prokuhajte (oko 10 minuta), ocijedite i narežite na veće komade.

Na maslinovu ulju kratko popecite grubo narezan češnjak.

Češnjak izvadite, a na isto ulje stavite pripremljeni poriluk, pospite ga Vegetom, kratko propirjajte, a na kraju dodajte nasjeckani peršin.

Vatrostalnu posudu premažite uljem. Na dno stavite polovicu količine poriluka.

Preko poriluka posložite ploške rajčica, pospite krušnim mrvicama i prekrijte preostalim porilukom.

U dubljoj zdjeli izmiješajte jaja, dodajte slatko vrhnje, papar i žličicu Vegete pa time prelijte poriluk.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200˚C 15-20 minuta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More