Pohovana piletina iz pećnice

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

-5 komada pilećih prsa
-2 male kašike soli
-1/4 male kašike bibera
-1/4 male kašike ljute paprike
-1 mala kašika bijelog luka u prahu
-1 mala kašika crvene paprike
-2 kašike majoneze
-2 kašike k iselog vrhnja
-2 kašike parmezana
-1.5 šolja krusnih mrvica
-2 male kašike kukuruznog brašna
-100 ml ulja

Priprema:

Piletinu presjeći na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaći jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.

Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomiješati da se sve sjedini.

Zdjelu zatvoriti plastićnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.

Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brašnom(kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zaljepi za tepsiju)i ostaviti na stranu.

Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.

Kada smo utrošili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.

Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More