Sastojci:
-5 komada pilećih prsa
-2 male kašike soli
-1/4 male kašike bibera
-1/4 male kašike ljute paprike
-1 mala kašika bijelog luka u prahu
-1 mala kašika crvene paprike
-2 kašike majoneze
-2 kašike k iselog vrhnja
-2 kašike parmezana
-1.5 šolja krusnih mrvica
-2 male kašike kukuruznog brašna
-100 ml ulja
Priprema:
Piletinu presjeći na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaći jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.
Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomiješati da se sve sjedini.
Zdjelu zatvoriti plastićnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.
Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brašnom(kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zaljepi za tepsiju)i ostaviti na stranu.
Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.
Kada smo utrošili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar