Tijesto gotovo za deset minuta: Brže i ukusnije pecivo niste probali

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Nakon toga tijesto se vadi iz hljadnjaka i lagano valja u brašno. Od toga možete spravljati piroške, lepinje ili kiflice. Peći se može na tavi u vrelom ulju, ali jednako tako i u pećnici u dobro namašćenom limu za pečenje.


Mirisu i okusu peciva spravljenih u kuhinjama naših domova malo tko može odoljeti. Upravo stoga donosimo vam brz i jednostavan recept za ukusno pecivo koji je primjeren za sve one koji nemaju vremena ili volje zamarati se s tijestom. Tijesto za ovo pecivo koje je gotovo kroz deset minuta ispada meko, ne lijepi se za ruke, dobro se mijesi i što je također važno, ne raspada se.
Potrebno vam je:
- četiri šalice od 2 dcl brašna
- dvije žlice šećera
- pola žlice soli
- dvije žlice suncokretova ulja
- 500 ml mlijeka
- vrećica suhog kvasca, 11 grama
Priprema ovog tijesta i više je nego jednostavna. Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smjesu. Tako spravljena smjesa stavlja se u vrećicu i pohranjujTijesto gotovo za deset minuta: Brže i ukusnije pecivo niste probali e u hladnjak na dva sata. Nakon toga tijesto se vadi iz hljadnjaka i lagano valja u brašno. Od toga možete spavljati piroške, lepinje ili kiflice. Peći se može na tavi u vrelom ulju, ali jednako tako i u pećnici u dobro namašćenom limu za pečenje.
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More