Zašto kupovati kada sami možete napravit još bolje i ukusnije pecivo za hamburgere ili sendviče.
Sastojci:
1 šolja mlijeka
1 šolja vode
2 kašike putera
1 kašika šećera
1 ½ kašičica soli
5 ½ šolje brašna
1 kesica germe
1 žumance
1 kašika vode
Priprema:
Pomiješajte mlijeko sa puterom i soli u šerpici i pustite da provrije.
Sklonite sa strane i sačekajte da se ohladi.
U velikoj posudi pomiješajte brašno i germu.
Naspite mlijeko i miješajte dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
Mijesite tijesto na pobrašnjenoj podlozi 10-ak minuta.
Stavite ga u namašćenu posudu i pustite da naraste 1h.
Rukama oblikujte 12 lotica i st5avite ih u tepsiju.
Rukom lagano spljoštite hljepčiće i ostavite da narastu 20-ak minuta.
Umutite žumance sa vodom i premažite hljepčiće.
Pecite 10 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
Izvor:(domacica.com)
0 komentari:
Objavi komentar