Domaće pecivo za hamburger

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Zašto kupovati kada sami možete napravit još bolje i ukusnije pecivo za hamburgere ili sendviče.

Sastojci:

1 šolja mlijeka
1 šolja vode
2 kašike putera
1 kašika šećera
1 ½ kašičica soli
5 ½ šolje brašna
1 kesica germe
1 žumance
1 kašika vode


Priprema:

    Pomiješajte mlijeko sa puterom i soli u šerpici i pustite da provrije.
    Sklonite sa strane i sačekajte da se ohladi.
    U velikoj posudi pomiješajte brašno i germu.
    Naspite mlijeko i miješajte dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
    Mijesite tijesto na pobrašnjenoj podlozi 10-ak minuta.
    Stavite ga u namašćenu posudu i pustite da naraste 1h.
    Rukama oblikujte 12 lotica i st5avite ih u tepsiju.
    Rukom lagano spljoštite hljepčiće i ostavite da narastu 20-ak minuta.
    Umutite žumance sa vodom i premažite hljepčiće.
    Pecite 10 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

Izvor:(domacica.com)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More