Rolice s kremom od vanilije

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Sastojci

Za rolice:

 500 g zamrznutog Lisnatog tijesta

 maslac za kalupe

 1 jaje

Za kremu:

1 Želatina

50 ml vode

500 ml mlijeka

1 Prašak za puding vanilin

1 žlica Gussnela 

3 žumanjka

150 g šećera

1 Vanilin šećer

200 ml vrhnja za šlag

Za posluživanje:

 šećer u prahu

Priprema:

Za rolice:

1

Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).

2

Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.

3

Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.

4

Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.

Za kremu:

1

Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.

2

Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.

3

Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.

4

U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.

5

Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.

6

Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.

7

Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.

8

Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.

9

Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.

Izvor: coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More