Tuniski kolač

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 Ovaj me kolač osvoijo!!! Kolač bez brašna, ukusan, lagan i jedostavan za pripremu. Toplo ga preporučujem:) Probajte!:)

Sastojci

    1 sloj
     150 gr seckane orahe
    2 sloj
     8 belanci
     200gr šečer
     3 žlice marmalad od marelice
     1 kesica vanilin šečer
    3 sloj
     8 žumanca
     250ml mlijeko
     10 žlice šečer
     6 žlice griz
     250 gr margarin
    4sloj
     2 kesice šag pjena Podravka
     250ml hladno mljeko

Priprema

    sloj
    Tavi br. 40 obložite sa papir za pečenje
    Orahe naseckajte na krupno
    Poredajte ih u tavi
    Pecite ih, ne dugo , samo malo
    sloj
    Belanci dobro izmutite sa šečer
    Dodjate marmeladu i vanilen šečer
    Sa ove smjese prelijte pečene orahe u tavi
    Pecite 15 min na 250 C
    Ostavite još 15 min u pečnici
    sloj
    Žumance stavite u lonac u nih promješajte mljeko i šečer
    Kuhajte na laganoj vatri kratko
    Dodajte griz i kuhajte doj smijesa ne postane gušča
    Ostavite nek se smjesa dobro ohladi
    Dodajte margarin

    Dobro sve promešajte sa mikserom da smjesa postane jednakva
    4 sloj
    Mljeko i šlag pjenu izmiksirajte miskerom da postane gusta smjesa
    U tavi nad pečene belanci podjednako premazite smjesu od 3 sloj
    Odozo podjednako premarite šlag pjenu

Posluživanje
Odozo možete ukrasite po željiž: ribano čokolado, cokoladni preliv ili orasi

Izvor: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More