Jednostavan,fantastičan ,naprosto se topi u ustima
Sastojci:
Beze kore:
9 bjelanjaka
300 grama šećera
1 žlicajabučnog octa
Krema:
350 ml mlijeka
25 grama gustina
150 grama šećera
1 vrećica vanili šećera
300 mlvrhnja za šlag
vrećica i pol želatine u prahu
4 žumanjka
voće po želji (ja sam stavila breskve i kivi)
Priprema:
Pjenasto izmiksajte bjelanjke postepeno dodavajući šećer i ocat.
Stavite papir u tepsiju veličine pećnice, rasporedite bjelanjke i pecite sat vremena na 150 stupnjeva.
Pečenu koru izrežite na tri dijela.
Za kremu uzmite mali dio mlijeka koji pomješajte sa žumanjcima i gustinom, pa kao puding zakuhajte u ostatku mlijeka i šećera.
Vrhnje za šlag izmiksajte a želatinu napravite po uputama na vrećici.
Kuhanu kremu postepeno dodajte u tučeni šlag te na kraju umješajte rastopljenu želatinu.
Isjeckano voće dodajte u kremu ili možete zasebno posložiti po kremi.
Nadjenite prvi list kremom i voćem, pa drugi list te poklopite trećim listom.
Dobro ohladit
Recept preuzet sa: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar