Sastojci
Čokoladni dio:
28 dag brašna
1 prašak za pecivo
1/2 cajne žlice sode bikarbone
4 jušne žlice kakaa
1 jaje
14 dag smedeg šecera
8 dag omekšalog maslaca
3 dcl tekuceg jogurta
Srce muffina:
15 dag mliječnog namaza dukatela
10 dag kokosa
2 jušne žlice šecera u prahu
1 vanilin šecer
za vrh muffina:
100 g cokolade za kuhanje
2 žlice mlijeka
8 dag maslaca
kokos
cokoladne mrvice
Priprema
Prvo pripremiti fil za srce muffina: dobro mikserom izmiješati mliječni namaz, šecer u prahu , vanilin šecer i kokosovo brašna, pa od ove smjese napraviti 24 loptice.
U jednoj posudi izmiješati brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
U drugoj zdjeli zajedno umutiti: jaja, smedi šecer, maslac i tekuci jogurt, te postepeno dodati smjesu od brašna.
U kalupe od muffina staviti košarice, napuniti polovicom tamne kreme, zatim u sredinu svake košarice utisnuti pripremljenu bijelu kuglicu te prekriti dijelom tamne kreme.
Peći ih 25 minuta na 180 st. C.
Dok se ohlade, napraviti čokoladnu glazuru. Vrh svakog muffina uroniti u čokoladnu glazuru, ostaviti da se malo stegne pa posuti mješavinom kokosa i čokoladnih mrvica.
izvor : http://kuhajmozajedno.com/
0 komentari:
Objavi komentar