Točak torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Tamna kora:

Za jednu koru potreno je:

4 jaja,

4 kašike šećera

4kašike brašna

1prašak za pecivo

3 kašike kakaa ( ili čokolade u prahu)


Penasto umutiti belanca sa šećerom,pa onda polako mutiti i dodavati jedno po jedno žumance, dodati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivom i kakaom.

Ispeći u okruglom kalupu, koristite papir za pečenje.Ohlađenu koru podeliti na 2 dela.

Beli fil:

500 ml mleka

5 kašika gustina

5 kašika šećera

250 g margarina

500 ml mleka kuvamo sa 5 kašika gustina,5 kaš. šećera u ohlađeno dodamo 250 gr. margarina


Žuta kora:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 prašak za pecivo


Penasto umutiti belanca sa šećerom, pa onda polako mutiti dodavati jedno po jedno žumance, dodati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivom

Ovu koru pecite u velikom četvrtastom plehu, koristite papir za pečenje. Ohlađenu koru isecite na 4 kaiša po dužini. Jedan kaiš možete da umotate u vlažnu krpu da bi lakše počeli rolovanje.


Fil: ( možete da koristite i sam džem za filovanje žutih kora)

1 l vode

300 gr šećera

3 pudinga od vanile

voće po želji (kupine, jagode ili maline...)

Ukuvati malo vodu, šećer i voće pa onda dodati puding. Ohlađen fil mažemo preko isečenih traka od žute kore.

Postupak redanja pratite na slikama

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More