Divine Božanstvena torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Sastojci:

    Biskvit: (iz recepta čokoladna vanilolina)
     130 g maslaca
     300 g šećera
     3 jaja
     120 ml mlijeka
     160 g oštrog brašna
      60 g gorkog kakaa
     1 žličica sode bikarbone
      na vrh žličice praška za pecivo
      prstohvat soli
    Vanilin krema
     3 pudinga od vanilije
     7 žlica šećera
     125g margarina
     300 ml slatkog vrhnja
     700 ml mlijeka
     2 žlice arome vanilije
     350 ml slatkog vrhnja
     1 kremfix
    Čokoladna krema
     3 pudinga od čokolade
     7 žlica šećera
     125 g margarina
     3oo ml slatkog vrhnja
     700 ml mlijeka
     1 vrećica arome naranče Dr.Oetker
     350 ml slatkog vrhnja
     1 kremfix
    I još:
     1 crveni preljev za torte
     150 g čokolade
     3 žlice ulja
      rum

Priprema:

Težina:
    Srednje zahtjevno

    Biskvit:
    Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
    Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.
    U posudi izmiksajte maslac  sa šećerom i dodavajte jedno po jedno jaje.
    U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno,kakao,p.p. sol i sodu bikarbonu.
    U smjesu maslaca, šećera i jaja lagano umješajte suhe sastojke uz dodatak mlijeka dok ne dobijete gustu smjesu.
    Istresite smjesu u kalup za tortu i pecite 40 min.
    (Ja sam ispekla ovakva dva biskvita, no možete i jedan te ga pažljivo prerezati na dva dijela, ovisi kakav imate kalup.)
    Vanilin krema / Čokoladna krema
    Prašak za puding pomiješajte s šećerom i 300ml slatkog vrhnja.

    U mlijeko stavite pola margarina i 2 žlice arome vanilije (Za čokoladni stavite aromu naranče) te ga zakuhajte.

    U zakuhano mlijeko umiješajte puding.Kad se zgusne puding stavite ga na hladno i prekrijte ga kuhinjskom prozirnom folijom da se ne stvori kora.
    U ohlađeni puding dodajte 2 žlice ruma te tučeno slatko vrhnje 350ml x 1 kremfix.
    Redoslijed slaganja:
    Biskvit poškropite s rumom.
    Oko biskvita stavite obruč i istresite Vanilin kremu.
    Stavite drugi biskvit i tanko namažite s čokoladnom kremom i napravite crveni preljev za torte po uputi na vrećici i prelijte preko biskvita.
    Kad se preljev stisnuo istresite čokoladnu kremu, poravnajte.Stavite u frižider na pola sata. Napravite čokoladnu glazuru od 150 g čokolade i 3 žlice ulja(odokativno).Ukrasite tortu.
    Najbolje ju je raditi dan prije jer je rashlađena božanstvena.
    Uživajte!!

    Preuzeo sa: www.coolinarika.com

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More