Kilerica

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

potrebno
2 lista oblatne
6 bjeljanjaka
200 g šećera
200 g mljevenih oraha

fil
6 žumanjaka
150 g šećera
5 žlica jake, skuhane crne kave
100 g čokolade za kuhanje
200 g margarina ili maslaca

Priprema:

1. Izraditi snijeg od bjeljanjaka i šećera. Dodati mljevene orahe i tom smjesom premazati
dvije oblatne (ravna strana dolje, mazati preko rupičaste strane oblatne). Oblatne
staviti na obrnutu stranu protvana i peći na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok smjesa
na oblatni ne dobije žućkastu boju. Oblatne neće biti ravne, ali neka vas to ne brine - to
ćete kasnije riješiti.

2. Za fil je potrebno na pari izraditi žumanjke i šećer. Kada se to zgusne, dodati kavu i
otopljenu čokoladu. Još malo raditi na pari. Izgledat će malo rijetko, ali hlađenjem će
se stegnuti. U hladno dodati izrađeni margarin, odnosno maslac.
3. Slaganje: oblatne prerezati po pola (ne po dužini, nego po širini). Dobiti ćete četiri
dijela. I fil podijelite na četiri dijela. Mazati oblatne i slagati jednu na drugu, ali zadnju
oblatnu ne mazati odmah filom već preko nje staviti papir za pečenje i neki protvan na
koji ćete staviti nekoliko knjiga da se Kilerica izravna. Kada se sve lijepo poravna
nanijeti fil i na zadnju oblatnu i posuti mljevenim orasima.
4. Tako dobiven kolač izrezala sam u četiri "trake", pa svaku dobiven "traku" rezala
nazubljenim nožem na štanglice.

Izvor: Colinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More