Sastojci za koru:
200 grama mljevenog keksa
125 grama maslaca
2 kašike soka od višanja
Fil:
350 grama nekog od krem namaza, ja koristim Vindia krem namaz klasik
500 ml vrhnja za šlag
15 grama želatina
10 kašika hladne vode
2-3 kašike soka od limuna
ribana korica od limuna
200 grama šećera u prahu
Fil od višanja:
500 grama oočišćenih višanja
5-6 kašika šećera
15 grama želatina
10 kašika hladne vode
Način pripreme:
Kora:
U zdjelu stavite mljeveni keks, maslac i sok od višnje. Rukom sastavite sastojke i ako vam je masa suha za formiranje kore slobodno još dodate soka. U kalup br.26 stavite papir za pečenje i formirajte koru.
Bijeli fil:
Umutite sirni namaz sa šečerom, sokom od limuna i koricom, posebno umutite vrhnje za šlag i sastavite ga sa umučenim namazom. U pripremi želatin otopite u hladnoj vodi i kad nabubri lagano ga zagrijete da se otopi i nakon toga dodajte u kremu stalno muteći. Kremu nanesite na koru.
Krema od višanja:
Želatin stavite u hladnu vodu da nabubri. Višnje sa šećerom malo kuhajte, dodajte im želatin i još kratko kuhajte, skinite sa tople ringle i nakon par minuta polako vadite višnje i redajte po filu, kad to završite onda redom polako sipajte sok koji su višnje pustile redom preko višanja. Kolač ohladite par sati i naravno uživajte u njegovom ukusu….
Prijatno!
Izvor:(tortekolaci.com)
0 komentari:
Objavi komentar