Čokoladni kuglof

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

Za kuglof:
 
-125 g maslaca
-150 g šećera
-150 ml mlijeka
-100 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-60 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
-20 g kakaa
-1 Prašak za pecivo
-2 jaja

Za glazuru:
 
-40 g maslaca
-100 g čokolade

Priprema:

Za kuglof:
  
Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.

Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.

Za glazuru:

Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.

Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
  
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More