Sastojci:
Za kuglof:
-125 g maslaca
-150 g šećera
-150 ml mlijeka
-100 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-60 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
-20 g kakaa
-1 Prašak za pecivo
-2 jaja
Za glazuru:
-40 g maslaca
-100 g čokolade
Priprema:
Za kuglof:
Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
Za glazuru:
Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar