Eliksir zdravlja: Topi salo, jača imunitet i pomlađuje

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


Nakon pola sata popijte pola šalice napitka i pođite na počinak. Ujutro na prazan želudac popijte ostatak čaja. Rezultati neće izostati.

Samo jedna žličica meda već je prava blagodat za zdravlje jer sadrži čak 70 različitih sastojaka. Cimet je pak jedan od najstarijih začina na svijetu, a spominje se već 2800 godina prije nove ere u staroj Kini.


U narodnoj kineskoj medicini cimet slovi kao lijek za prehladu i gripu, a preporučuje se uz čaj i svježi đumbir. Smatra se da ta kombinacije jača krv i smiruje napetost tijela.

Tradicija nalaže da ova kombinacija napitka osigurava osjetne rezultate poboljšanja zdravlja i imunosti, a sve što vam treba je sljedeće:

Navečer prije spavanja u 200 ml vode stavite dvije žlice cimeta i jednu veliku žlicu meda. Dodajte malo svježeg đumbira (naribanog). Voda neka bude prokuhana i vruća. Dodajte tri žlice limunova soka i poklopite čaj tanjurićem. Nakon pola sata popijte pola šalice napitka i pođite na počinak. Ujutro na prazan želudac popijte ostatak čaja. Rezultati neće izostati.


(dnevno.hr)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More