Jako jednostavna, mirišljava i fina! Ukusom malo podsjeca na krempitu...
Sastojci:
500 gr kora
za prvi fil:
3 veća jaja
3 kašike šećera
1 šolja (2 dl) ulja
pola šolje pšeničnog griza
1 šolja jogurta
1 kesica praška za pecivo
za drugi fil:
1 l mlijeka
9 kašika šećera
3 pudinga od vanile
Priprema:
Najpre skuhati puding u mlijeku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorila korica.
Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt.
Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na četiri djela, tako da dobijemo četiri strudle. Ja sam slagala po četiri kore (u pakovanju ih je bilo 16)
Slagati kore - na prve tri staviti po tri, četiri kašike prvog fila a na cetvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.
Strudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni.
Sačekati da se prohladi, pa iseći i posuti šećerom u prahu.
Posluživanje:
Štrudla je prelijepa kad je topla, a meni je jos ljepša kada se dobro ohladi jer me ukus podsjeća na krempitu. Brzo se priprema i može doći u obzir i puding od čokolade ili nekog drugog ukusa, na primer karamel ili ko sta voli ;)
izvor : http://domaci-recepti.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar