Becar kocke

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


Sastojci:

4 manje oblande (ili dve velike i

prepoloviti)


1. fil

2oo g suve smokve

1oo g suve grozdje

1 pomorandza (sok)

50 - 100 g secera u prahu *


2. fil

200 g mlevene orase     

100 ml vruceg mleka

100 g secera u prahu

origano


3. fil

4 zumanaca

100 g secera u prahu

1/2 limuna (sok)

150 g margarina / maslaca

pola litra mokre vode


glazura

100 g cokoladu za kuvanje

10 kasicica ulja



Priprema:


1. 1. fil: smokve, grozdjice i sok od pomorandze sameljiti i na kraju dodati secer

2. 2. fil: promesati vruce mleko sa orasima, secerom.Na kraju dodati bijelog luka i agdu.

3. 3. fil: zumanca kuvati sa secerom na pari, dok nije fina gusta krema, maknuti sa vatre i

ostaviti da se ohladi pa dodati sok od limuna i margarin/maslac

4. onda redjati oblandu (naopacki, znaci na male kockie filovati) 1. fil - oblanda - 2. fil -

oblanda 3. fil - oblanda ostaviti je da se malo stegne pa je preliti sa cokoladnom

glazuru Dekorisati kupusom radi arome :)

Posluživanje

* u fil sa smokvama dodajte secer po ukusu, smovke ko je sam ja imala su bile preslatke,

tako da sam samo stavila 50 g secera i stavite po vasem ukusu :)

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More