Breskvice

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 Sastojci:

Za testo:

    3 jaja
    200 ml ulja
    200 ml mleka
    300 g šećera
    1 kesica vanilin šećera
    800g pšeničnog brašna
    2 kašičice praška za pecivo


Za prvi fil:

    nekoliko kašika džema od kajsije
    malo mlevenih oraha
    mrvice od izdubljenih, pečenih breskvica

Za drugi fil:

    50 g putera
    1 kašika šećera u prahu
    2 kašike mlevenih oraha
    mrvice od izdubljenih, pečenih breskvica
    malo ruma

Za ukrašavanje:

    malo toplog mleka
    žuta prehrambena boja
    crvena prehrambena boja
    kristal šećer



Priprema

    U dubljoj posudi mutiti jaja, šećer, mleko i ulje. Promeniti nastavke (staviti one za testo). Dodavati postepeno prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo i mutiti dok se ne dobije ujednačeno testo. Izručiti ga na radnu površinu posutu brašnom i mesiti ručno dok ne se ne dobije testo koje se ne lepi za ruke. Testo pokriti celofan folijom i ostaviti da odstoji oko sat vremena.
    Za to vreme podmazati tepsiju i obložiti je papirom za pečenje. Zagrejati rernu.
    Odstojalo testo premesiti. Otkidati po malo, oblikovati male kuglice i slagati ih u tepsiju. Staviti u zagrejanu rernu i peći oko 15 minuta na 180 stepeni. Breskvice treba da ostanu bledo-žute boje. Pečene kuglice staviti na rešetku da se ohlade. Izdubite ravniji deo kuglica.
    Polovinu testa od izdubljenih breskvica pomešati sa džemom od kajsije i mlevenim orasima.
    Otopiti maslac, dodati šećer u prahu, mlevene orahe, drugu polovinu izdubljenog testa i malo ruma. Dobro izmešati viljuškom.
    U jednu kuglicu stavljati jedan fil, a u drugu drugi, pa ih spojiti, kako bi se dobile breskvice.
    U dve činije sipati po malo toplog mleka i dodati u jednu nekoliko kapi crvene boje a u drugu nekoliko kapi žute. Jednu stranu breskvice umočiti na kratko u mleko sa crvenom bojom, a drugu stranu u mleko sa žutom. Odmah uvaljati u kristal šećer.

Izvor: www.stvarukusa.rs
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More