Sastojci:
Podloga
300g keksa
150g maslaca ili margarina
sok jedne naranče
1 žlica konjaka ili ruma
Krema
700ml vrhnja za šlag
100g čokolade za kuhanje
250g sir mascarpone
50g krokant od oraha
I još
poljupci/puslice
Priprema:
Maslac mikserom izraditi i u njega dodati samljeveni keks, sok od naranđe i žlicu konjaka.
Sve lijepo sjedinite i utisnite na dno kalupa, promjera 24 cm.
Zagijte 200 ml. vrhnja do ključanja, maknite s štednjaka i natrgajte u njega čokoladu.
Mješajte dok se čokolada ne otopi.
2-3 žlice mlačnog čokoladnog vrhnja razmažite po podlozi u kalupu.
Ostatak ohladite.
Na namazanu podlogu poslažite “poljupce” tako da ju cijelu prekrijete.
Izmiksajte čokoladno vrhnje .
Njime prekrijte poljubce.
Ostatak vrhnja izlupajte u šlag, i u njega umješajte mascarpone sir i krokant od oraha.
Prelijte ga preko čokoladnog vrhnja, poravnajte, ukrasite i stavite na hlađenje na par sati!
Tortica je jednostavna i fina i nadam se da ćete uživati u njoj ako ju odlučite napraviti!
Od srca zadvaljujem:
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar